bewaar
Gemberbrownies
Gemberbrownies
bewaar

Gemberbrownies

20 min. bereiden
35 min. oventijd
1 uur wachten
174waarderingen

Ingrediënten

16 porties

300 g

pure chocolade 72%

60 g

ongebrande walnoten

150 g

ongezouten roomboter

175 g

rietsuiker

1 mespunt

zout

2

middelgrote eieren

5 bolletjes

bolletjes stemgember op siroop

75 g

tarwebloem

Dit heb je nodig

  • bakblik (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.

2

Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.

3

Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.

4

Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.