bewaar
Koffietrifles
Koffietrifles
bewaar

Koffietrifles

Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.

10 min. bereiden
163waarderingen

    Ingrediënten

    4 personen

    250 ml

    verse slagroom

    3

    bolletjes stemgember op siroop

    ½ el

    gemalen kaneel

    175 g

    roombotercake

    200 ml

    sterke koffie

    25 g

    pure chocolade

    Dit heb je nodig

    • 4 whiskyglazen

    Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.

    Aan de slag

    1

    Klop de slagroom stijf met de siroop uit de pot stemgember (2 el voor 4 porties). Snijd de bolletjes stemgember fijn. Meng de bolletjes stemgember samen met de kaneel door de room.

    2

    Snijd de cake in de breedte in 4 plakken. Steek met een whiskyglas rondjes uit de plakken cake en leg per wiskyglas 1 plak cake op de bodem. Verdeel de koffie over de glazen en schep de gemberroom erop.

    3

    Verkruimel de overgebleven stukken cake. Strooi de cakekruimels en schaaf de chocolade over de trifles.

    tip

    Slagroom kloppen

    Instructievideo - 01:31 min.