bewaar
Koffietrifles
Koffietrifles
bewaar

Koffietrifles

Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.

10 min. bereiden
163waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

3

bolletjes stemgember op siroop

½ el

gemalen kaneel

175 g

roombotercake

200 ml

sterke koffie

25 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • 4 whiskyglazen

Echt Engels, dit nagerecht met verschillende lagen. De ingrediënten: cake, koffie, chocolade en gemberroom.

Aan de slag

1

Klop de slagroom stijf met de siroop uit de pot stemgember (2 el voor 4 porties). Snijd de bolletjes stemgember fijn. Meng de bolletjes stemgember samen met de kaneel door de room.

2

Snijd de cake in de breedte in 4 plakken. Steek met een whiskyglas rondjes uit de plakken cake en leg per wiskyglas 1 plak cake op de bodem. Verdeel de koffie over de glazen en schep de gemberroom erop.

3

Verkruimel de overgebleven stukken cake. Strooi de cakekruimels en schaaf de chocolade over de trifles.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:31 min.