Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

Advertentie
Ingrediënten
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- ½ tl gemalen gember
- 50 g donkere basterdsuiker
- 1 mespunt zout
- 50 g ongezouten roomboter (koud)
- 6 bolletjes stemgember op siroop
- 2 el ahornsiroop
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg. Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.
- Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:
Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 105 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 16 g
-
vet 4 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 120 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)
Verwarm de oven voor op 175 °C.
- 125 g zelfrijzend bakmeel
- ½ tl gemalen gember
- 50 g donkere basterdsuiker
- 1 mespunt zout
Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor.
- 50 g ongezouten roomboter
- 6 bolletjes stemgember op siroop
- 2 el ahornsiroop
Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg.
Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm.
Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
bewaartip:
Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.