Gin­ger snaps (knap­pe­ri­ge gem­ber­koek­jes)

Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten.

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 105 kcal voedingswaarden
    • 12 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 12 min. oventijd
(151) waardeer
engels nagerecht Pas op: het is héél moeilijk om deze zoete koekjes alleen bij de thee te eten. 12 stuks
4 151

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor. Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg. Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.
  2. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm. Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 105 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ginger snaps (knapperige gemberkoekjes)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gin­ger snaps (knap­pe­ri­ge gem­ber­koek­jes)

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl gemalen gember
  • 50 g donkere basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel boven een kom en meng met de gemberpoeder, basterdsuiker en het zout erdoor.

3
3
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 6 bolletjes stemgember op siroop
  • 2 el ahornsiroop

Voeg de boter toe en snijd met 2 messen in kleine stukjes. Snijd de gember in kleine stukjes. Voeg samen met de ahornsiroop toe aan het deeg.

4
4

Kneed het deeg met koude handen snel tot een samenhangend geheel en vorm er ca. 12 bolletjes ter grootte van een walnoot van.

5
5

Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk iets plat tot koekjes van Ø 7 cm.

6
6

Bak de koekjes ca. 12 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.

bewaartip:

Je kunt de koekjes 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een luchtdichte trommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.