bewaar
Chili con carne met ananas
Chili con carne met ananas
bewaar

Chili con carne met ananas

Deze chili con carne is ideaal om 's ochtends al te maken en daarna heerlijk te eten 's avonds!

30 min. bereiden
206waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 el

traditionele olijfolie

500 g

rundergehakt

1½ tl

gemalen komijn

2

zoete puntpaprika's

800 g

kidneybonen uit blik

227 g

ananasstukjes op siroop

100 ml

kraanwater

300 g

witte rijst

Deze chili con carne is ideaal om 's ochtends al te maken en daarna heerlijk te eten 's avonds!

Aan de slag

1

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Breng op smaak met de komijn, peper en zout.

2

Maak de paprika schoon en snijd in smalle reepjes. Laat de bonen en ananasstukjes uitlekken. Voeg de paprika en bonen toe aan het gehakt. Schenk het water erbij, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur sudderen. Voeg wat water toe als de chili con carne te droog is.

3

Doe de ananas erbij en laat nog 8 min. sudderen. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de chili con carne en de rijst over de borden.

tip

bewaartipJe kunt de chili con carne 's ochtends al maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de saus in ca. 10 min. op laag vuur op.

combinatietipLekker met fijngesneden verse peterselie.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.