bewaar
Zuurkoolschotel met kaaskorstje
Zuurkoolschotel met kaaskorstje
bewaar

Zuurkoolschotel met kaaskorstje

Zuurkool alleen in de stamppot? Welnee, met tuttifrutti en cashewnoten wordt het een hip ovengerecht.

35 min. bereiden
15 min. oventijd
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

125 g

tutti frutti

100 g

gezouten cashewnoten

40 g

ongezouten roomboter

40 g

tarwebloem

450 ml

halfvolle melk

200 g

geraspte belegen kaas

500 g

kruidenzuurkool

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Zuurkool alleen in de stamppot? Welnee, met tuttifrutti en cashewnoten wordt het een hip ovengerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Schil de aardappelen en snijd ze in plakken van 1 cm dik. Kook in een pan met weinig water en wat zout de aardappelplakken in 10-12 min. net gaar.

3

Wel in een kom met kokend water de tuttifrutti 10 min. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Voeg de melk scheutje voor scheutje toe onder voortdurend roeren. Blijf roeren tot gladde saus ontstaat. Laat van de kaas 3/4 deel in de saus smelten. Breng op smaak met peper.

4

Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen.

5

Vet de ovenschaal in en schep hierin voorzichtig de aardappelen, zuurkool, tuttifrutti, helft van saus en cashewnoten door elkaar. Schenk de rest van saus erover. Strooi de rest van kaas erover en bak de schotel in midden van oven in 10-15 min. gaar en goudbruin.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.