
Ingrediënten
800 g
aardappels
150 g
belegen Leidse kaas
40 g
boter
40 g
bloem
400 ml
melk
750 g
zuurkool
12 plakken
schouderham
Dit heb je nodig
ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in vieren snijden en in 10-12 min. gaarkoken. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In kleine pan met dikke bodem boter smelten. Bloem toevoegen en 1 min. zachtjes bakken. Melk toevoegen en tot gladde saus roeren. Kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Zuurkool over plakken ham verdelen en ham oprollen. Aardappels afgieten en in ovenschaal scheppen. Helft van saus erover schenken. Hamrolletjes erop leggen en rest van saus erover schenken. In oven schotel in 15 min. door en door heet laten worden en licht laten kleuren.
algemeenprijs per persoon 1.80 (in februari 2004)