bewaar
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
Hamrolletjes met zuurkool en kaas
bewaar

Hamrolletjes met zuurkool en kaas

30 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

aardappels

150 g

belegen Leidse kaas

40 g

boter

40 g

bloem

400 ml

melk

750 g

zuurkool

12 plakken

schouderham

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Aardappels in vieren snijden en in 10-12 min. gaarkoken. Korstjes van kaas snijden en kaas grof raspen. In kleine pan met dikke bodem boter smelten. Bloem toevoegen en 1 min. zachtjes bakken. Melk toevoegen en tot gladde saus roeren. Kaas in saus laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Zuurkool over plakken ham verdelen en ham oprollen. Aardappels afgieten en in ovenschaal scheppen. Helft van saus erover schenken. Hamrolletjes erop leggen en rest van saus erover schenken. In oven schotel in 15 min. door en door heet laten worden en licht laten kleuren.

algemeenprijs per persoon 1.80 (in februari 2004)