bewaar
Zuurkool met kaascrumble
Zuurkool met kaascrumble
bewaar

Zuurkool met kaascrumble

Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas

10 min. bereiden
25 min. oventijd
384waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zuurkool

350 g

magere rookworst

400 g

verse ananasstukjes

100 g

ongezouten roomboter

150 g

tarwebloem

100 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.

2

Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

variatietipKneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.