Zuurkool met kaascrumble
Een koude, gure winterdag vraagt om een oer-Hollandse zuurkoolschotel. Met als exotische verrassing: ananas

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg zuurkool (zak à 500 g)
- 350 g magere rookworsten
- 400 g verse ananasstukjes
- 100 g ongezouten roomboter
- 150 g tarwebloem
- 100 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Lekker erbij
Keukenspullen
- ovenschaal (25 x 25 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de rookworst in plakjes. Vet de ovenschaal in met boter. Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
- Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg. Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool. Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.

Zuurkool
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 730 kcal
- eiwit 27 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 46 g
waarvan verzadigd 25 g - natrium 2.555 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Zuurkool met kaascrumble
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zuurkool met kaascrumble
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- 1 kg zuurkool
Laat de zuurkool uitlekken.
- 350 g magere rookworsten
Snijd de rookworst in plakjes.
- 5 g ongezouten roomboter
Vet de ovenschaal in met boter.
- 400 g verse ananasstukjes
Roer de zuurkool met een vork los en doe met de ananas en rookworst in de ovenschaal.
- 100 g ongezouten roomboter
- 150 g tarwebloem
Kneed van de bloem, boter en een klein beetje zout met koele handen een kruimelig deeg.
- 100 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Kneed de kaas er losjes door. Breng op smaak met peper en zout en verdeel over de zuurkool.
Bak de zuurkoolcrumble in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
variatietip:
Kneed door het deeg ook eens gedroogde kruiden als salie en tijm voor een meer kruidige smaak of gehakte walnoten voor een steviger structuur.