bewaar
Zuurkool met stoofpeertjes
Zuurkool met stoofpeertjes
bewaar

Zuurkool met stoofpeertjes

Als de dagen kouder worden, zet je deze ovenschotel met zoete stoofperen op tafel.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
515waarderingen

Ingrediënten

4 personen

800 g

vastkokende aardappel

2

uien

300 g

kipfilet

30 g

ongezouten roomboter

1 el

kerriepoeder

500 g

zuurkool

350 g

gestoofde halve peertjes

150 g

gemalen oude kaas 48+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Als de dagen kouder worden, zet je deze ovenschotel met zoete stoofperen op tafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken. Kook 10 min. in water met zout.

3

Pel en snipper ondertussen de ui. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui 4 min. Voeg de kip en het kerriepoeder toe en bak 4 min. mee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Verdeel de kip en de ui over de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de kip. Laat de peertjes uit lekken en snijd de peer in plakjes. Verdeel de peer over de zuurkool.

4

Giet de aardappelen af, laat ze iets afkoelen en leg ze dakpansgewijs op de peer. Bestrooi het geheel met de kaas en bak 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

tip

Zuurkool

Instructievideo - 04:12 min.