bewaar
Hollandse kaastaart
Hollandse kaastaart
bewaar

Hollandse kaastaart

Wie Holland zegt, zegt kaas. In deze quiche gaat Goudse, Maaslander en oude kaas. Een echte Hollandse hap!

20 min. bereiden
40 min. oventijd
230waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

mix voor quiche naturel

50 g

ongezouten roomboter

500 g

broccoli

75 g

Goudse belegen komijnekaas

75 g

Maaslander

100 g

geraspte oude Goudse kaas 48+

1½ dl

halfvolle melk

3

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm (Ø 24 cm)

Wie Holland zegt, zegt kaas. In deze quiche gaat Goudse, Maaslander en oude kaas. Een echte Hollandse hap!

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 °C. Taartbodem met mix (uit pak) en boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Deeg 10 min. laten rusten.

2

Broccoli wassen, in roosjes verdelen en ca. 2 min. koken. Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Broccoli en kaasblokjes over taartbodem verdelen. Gemalen kaas erover strooien.

3

Saus maken van sausmix (uit pak), melk en eieren en over vulling schenken. Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar bakken.