Hollandse kaastaart
Wie Holland zegt, zegt kaas. In deze quiche gaat Goudse, Maaslander en oude kaas. Een echte Hollandse hap!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 pak mix voor quiche naturel
- 50 g ongezouten roomboter
- 500 g broccoli
- 75 g Goudse belegen komijnekaas
- 75 g Maaslander
- 100 g geraspte oude Goudse kaas 48+
- 1½ dl halfvolle melk
- 3 middelgrote eieren
Keukenspullen
- lage taartvorm (Ø 24 cm)
Advertentie
Bereiden
- Oven voorverwarmen op 200 °C. Taartbodem met mix (uit pak) en boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Deeg 10 min. laten rusten.
- Broccoli wassen, in roosjes verdelen en ca. 2 min. koken. Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden. Taartvorm invetten en bekleden met deeg. Broccoli en kaasblokjes over taartbodem verdelen. Gemalen kaas erover strooien.
- Saus maken van sausmix (uit pak), melk en eieren en over vulling schenken. Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar bakken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 615 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 21 g - natrium 1.070 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Hollandse kaastaart
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hollandse kaastaart
Oven voorverwarmen op 200 °C.
- 1 pak mix voor quiche naturel
- 50 g ongezouten roomboter
Taartbodem met mix (uit pak) en boter bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Deeg 10 min. laten rusten.
- 500 g broccoli
Broccoli wassen, in roosjes verdelen en ca. 2 min. koken.
- 75 g Goudse belegen komijnekaas
- 75 g Maaslander
Komijnekaas en Maaslander in kleine blokjes snijden.
- 2 g ongezouten roomboter
- 100 g geraspte oude Goudse kaas 48+
Broccoli en kaasblokjes over taartbodem verdelen. Gemalen kaas erover strooien.
- 1½ dl halfvolle melk
- 3 middelgrote eieren
Saus maken van sausmix (uit pak), melk en eieren en over vulling schenken.
Taart in midden van oven in ca. 40 min. gaar bakken.