Ingrediënten
4 personen
250 g
tutti frutti
50 ml
rum
2
eieren
40 g
fijne tafelsuiker
50 g
patentbloem
40 g
boter
125 ml
crème fraîche
100 ml
melk
kaneelpoeder
poedersuiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Besprenkel de tuttifrutti met rum en laat het fruit even staan.
Klop in een beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer tot een crèmekleurig en romig mengsel. Voeg al kloppend de bloem en wat zout toe en meng dan de boter, crème fraîche en melk erdoor.
Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tuttifrutti erover. Zet de schaal op het rooster, een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Bestuif de clafoutis direct uit de oven met kaneel en poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over en serveer de clafoutis in punten.
Winterclafoutis met tuttifrutti

nagerecht
null personen
420 kcal
10 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Besprenkel de tuttifrutti met rum en laat het fruit even staan.
Klop in een beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer tot een crèmekleurig en romig mengsel. Voeg al kloppend de bloem en wat zout toe en meng dan de boter, crème fraîche en melk erdoor.
Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tuttifrutti erover. Zet de schaal op het rooster, een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Bestuif de clafoutis direct uit de oven met kaneel en poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over en serveer de clafoutis in punten.
algemeen:In Frankrijk bakken ze het beslag voor pannenkoeken ook in de oven, met dit warm-zoete nagerecht als resultaat.
algemeen:Maak de clafoutis van tevoren en verwarm hem vlak voor gebruik 10 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g tutti frutti
50 ml rum
2 eieren
40 g fijne tafelsuiker
50 g patentbloem
40 g boter
125 ml crème fraîche
100 ml melk
0 kaneelpoeder
0 poedersuiker
Dit heb je nodig
lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter