bewaar
Winterclafoutis met tuttifrutti
Winterclafoutis met tuttifrutti
bewaar

Winterclafoutis met tuttifrutti

10 min. bereiden
35 min. wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tutti frutti

50 ml

rum

2

eieren

40 g

fijne tafelsuiker

50 g

patentbloem

40 g

boter

125 ml

crème fraîche

100 ml

melk

kaneelpoeder

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Besprenkel de tuttifrutti met rum en laat het fruit even staan.

2

Klop in een beslagkom de eieren met de suiker met de handmixer tot een crèmekleurig en romig mengsel. Voeg al kloppend de bloem en wat zout toe en meng dan de boter, crème fraîche en melk erdoor.

3

Schenk het eimengsel in de ovenschaal en verdeel de tuttifrutti erover. Zet de schaal op het rooster, een richel onder het midden in de oven en bak de clafoutis in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

4

Bestuif de clafoutis direct uit de oven met kaneel en poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm. Strooi er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker over en serveer de clafoutis in punten.

tip

algemeenIn Frankrijk bakken ze het beslag voor pannenkoeken ook in de oven, met dit warm-zoete nagerecht als resultaat.

algemeenMaak de clafoutis van tevoren en verwarm hem vlak voor gebruik 10 min. in een op 175 °C voorverwarmde oven.