Sachertorte
bewaar
bewaar

Sachertorte

30 min. bereiden
1 uur 35 min. wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn en rooster ze lichtbruin in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen. Laat in een pannetje op een zacht vuur 75 g chocolade met 2 el water al roerend smelten. Laat dit even afkoelen.

Klop in een beslagkom de boter met de gesmolten chocolade, suiker en een snufje zout tot een romig mengsel. Klop de eierdooiers erdoor en spatel de hazelnoten en broodkruim er luchtig door. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig door het mengsel en schenk het beslag in de vorm.

Zet de taart iets onder het midden op het rooster in de oven en bak de taart in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Prik met een satéstokje in het midden van de taart. Komt deze er droog uit, dan is de taart gaar. Laat de taart eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna zonder vorm op een rooster.

Maak intussen het glazuur: laat in een steelpan op een zacht vuur de rest van de chocolade met 2 el water al roerend smelten. Neem het pannetje van het vuur. Roer de poedersuiker erdoor en blijf roeren tot een glanzend glazuur ontstaat. Voeg eventueel nog een klein beetje water toe.

Snijd de taart overlangs door en leg de bovenste laag op een schaal. Strijk de abrikozenjam erover uit en leg de andere taartlaag erop met de onderkant boven. Strijk het glazuur over de taart uit.

Zet de taart nog minstens 1 uur in de koelkast, zodat het glazuur hard wordt en de smaak zich kan ontwikkelen.

Eiwit kloppen

Instructievideo - 00:44 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Sachertorte

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig