bewaar
Zuurkool met varkensfilet en zuidvruchten
Zuurkool met varkensfilet en zuidvruchten
bewaar

Zuurkool met varkensfilet en zuidvruchten

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

2 personen

50 g

tutti frutti

1 zakje

gekookte wijnzuurkool

1 dl

appelsap

2

varkensfiletlapjes

1 eetlepel

grove mosterd

25 g

boter

1 bak

aardappelpuree

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

Tuttifrutti in reepjes snijden. In steelpan wijnzuurkool, tuttifrutti en appelsap ca. 15 minuten afgedekt laten sudderen. Filetlapjes met grove mosterd bestrijken. In pan boter verhitten. Filetlapjes dichtschroeien en op matig vuur in ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege baktijd keren. In magnetron aardappelpuree in ca. 5 minuten op vol vermogen (700 Watt) verwarmen. Zuurkool afgieten, crème fraîche erdoor roeren. Puree overdoen in schaal, zuurkool erdoor scheppen. Filetlapjes op zuurkool leggen.