Zuurkool met mosterdspeklapjes

Advertentie
Ingrediënten
- 2 speklapjes
- 2 eetlepels grove mosterd
- 4 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels boter
- 1 bak aardappelpuree (vers, 550 g)
- 1 zak wijnzuurkool (Riesling, 250 g)
- 4 gewelde abrikozen (, in reepjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Speklapjes met mosterd bestrijken. Paneermeel op plat bord strooien en speklapjes erdoor wentelen. In koekenpan 1 el boter verhitten en hierin speklapjes op matig vuur in 15 min. aan beide zijden goudbruin en gaar bakken. Intussen aardappelpuree volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden. In pan rest van boter smelten en zuurkool met abrikozen op laag vuur verwarmen. Zuurkool en aardappelpuree over twee borden verdelen, speklapjes op puree leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 845 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 59 g
- vet 54 g