bewaar
Mosterdzuurkool met krieltjes en varkensfilet
Mosterdzuurkool met krieltjes en varkensfilet
bewaar

Mosterdzuurkool met krieltjes en varkensfilet

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

voorgekookte minikrieltjes

zout

1 pak

zuurkool

4 eetlepels

grove mosterd

4 eetlepels

crème fraîche

(versgemalen) peper

50 g

boter

2 maal 200 g

gemarineerde varkensfiletlapjes à la minute

Aan de slag

Krieltjes in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaarkoken. In andere pan zuurkool, mosterd en crème fraîche mengen. Zuurkool ca. 8 minuten zachtjes stoven. Op smaak brengen met zout en peper. In (koeken)pan boter verhitten. Varkenslapjes in ca. 2 minuten gaar en bruin bakken. Vlees uit pan nemen en braadvet even laten inkoken met 3 eetlepels water. Vlees, zuurkool en krieltjes over 4 borden verdelen. Jus over aardappels en vlees gieten.