Soe­zen met fram­bo­zen­room

(11) waardeer
hollands nagerecht 8 stuks
3 11

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In pan met dikke bodem 100 ml water met boter en mespunt zout aan de kook brengen. Bloem in een keer toevoegen en op laag vuur doorroeren tot deeg als bal van pan loslaat. Pan van vuur nemen en deeg iets laten afkoelen. Met mixer eieren een voor een door deeg kloppen. Blijven kloppen tot samenhangend, glanzend deeg ontstaat. Bakplaat bekleden met bakpapier. Met behulp van twee natte eetlepels 8 bergjes deeg op bakplaat scheppen, op enige afstand van elkaar. Soezen in midden van oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar bakken (de soezen laten dan makkelijk los en voelen licht aan). Soezen met ovendeur op kier 5 min. laten afkoelen. Soezen uit de oven nemen en horizontaal inknippen, zodat stoom kan verdampen.
  2. Met mixer slagroom met vanillesuiker stijfkloppen. Jam, 1 el likeur, limoensap en -rasp door slagroom mengen. Afgekoelde soezen vullen met frambozenroom. Poedersuiker in kom doen en geleidelijk 1 el likeur erdoor roeren, tot dikke pasta ontstaat. Soezen bestrijken met glazuur.

Tip:

Vervang de jam door tot moes geprakt fruit, zoals frambozen, aardbeien of banaan.

video

Soe­zen­be­slag ma­ken

instructievideo - 01:59 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.