bewaar
Advocaatijstaart
Advocaatijstaart
bewaar

Advocaatijstaart

Ja echt: deze taart maak je makkelijk zelf. En met maar zes ingrediënten!

15 min. bereiden
4 uur wachten
210waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

bokkenpootjes

2 el

abrikozenjam

400 ml

verse slagroom

6 el

fijne kristalsuiker

400 ml

advocaat

½ zak

paaseitjes

Dit heb je nodig

  • springvorm (ø 20 cm )

  • spuitzak

Ja echt: deze taart maak je makkelijk zelf. En met maar zes ingrediënten!

Aan de slag

Maal in de keukenmachine de bokkenpootjes fijn en meng de jam erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Klop in een kom 300 ml slagroom stijf met 5 eetlepels suiker en meng er al kloppend 300 ml advocaat door. Verdeel dit mengsel over de ingevette taartbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de diepvries in 2 uur stevig worden. Klop de rest van de slagroom met 1 eetlepel suiker stijf en doe de room over in een spuitzak. Neem de vorm uit de diepvries en bestrijk de bovenkant van de taart met een dun laagje advocaat. Spuit langs rand van de taart kleine toefjes room. Laat de taart in de diepvriezer nog 2 uur vriezen. Verwijder de rand van de springvorm en zet de ijstaart op een platte schaal. Garneer met paaseitjes.

tip

bewaartipU kunt de advocaatijstaart twee dagen van tevoren maken. Bewaar hem afgedekt in de vriezer. Haal de taart 30 minuten voor het serveren uit de vriezer en doe vlak voor het serveren de slagroom en de paaseitjes erop.

variatietipNeem voor een kindvriendelijke variant gele vla. U kunt voor kinderen ook aparte miniversies maken.

Slagroom kloppen

Instructievideo - 01:36 min.