Club sandwich
Club sandwich

Club sandwich

Laagjes brood, beleg, een prikker en chips of friet ernaast… Dát is een club sandwich. Volgens de overlevering stamt het broodje al uit 1894 en is ‘club’ een afkorting voor ‘chicken & lettuce under bacon’. Tegenwoordig vind je de club sandwich in verschillende varianten. Welke maak jij het liefst?

Hollandse club sandwich met spek, kip en gebakken ei

Hollandse club sandwich met spek, kip en gebakken ei

Ingrediënten

4 personen

12 sneetjes

waldkorn volkorenbrood

120 g

ontbijtspek

4

tastytomtomaten

½

komkommer

1 el

milde olijfolie

4

middelgrote eieren

5 el

mayonaise

8 blaadjes

kropsla

80 g

gerookte kipfilet

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  1. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter en bak het ontbijtspek in 5 min. knapperig. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier
  2. Snijd ondertussen de tomaten en komkommer in dunne plakken. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak 4 spiegeleieren.
  3. Besmeer ⅔ van de sneetjes brood met de mayonaise. Beleg de helft van de besmeerde sneetjes met de helft van de slablaadjes, kipfilet, komkommer en tomaat. Dek af met de rest van de besmeerde sneetjes met de mayonaise naar boven. Beleg met de rest van de sla, het spek en gebakken ei. Bestrooi met peper en eventueel zout. Dek af met de onbesmeerde sneetjes brood. Snijd doormidden en serveer.