Cappuccino recepten

Cappuccino recepten

Een echte Italiaanse koffietraktatie: de cappuccino. Ontdek de lekkerste cappuccinorecepten en hoe je zelf een Italiaanse cappuccino maakt!

Vanillecappuccino

Vanillecappuccino

  1. Vul 4 koffiekoppen of -kommen met heet of kokend water om ze voor te verwarmen (zo blijft de cappuccino langer op temperatuur). Schraap met de punt van een scherp mesje het vanillemerg uit het stokje. Verwarm de melk met het vanillemerg tegen de kook aan en klop met een garde of een speciale melkschuimer stevig schuim van de melk. Giet het hete water uit de koppen en schenk er de sterke koffie of espresso in. Schep het schuim van de melk op de koffie en zoet de koffie naar smaak.
Hoe maak je een cappuccino?

Hoe maak je een cappuccino?

Om zelf een cappuccino te maken, heb je uiteraard koffie nodig. Maar wat voor koffie gebruik je voor een cappuccino? Deze Italiaanse koffiebereiding wordt gemaakt met espresso. Daarnaast bestaat een cappuccino uit gestoomde melk en melkschuim, alle drie de ingrediënten in evenredige hoeveelheden van een derde. Om een romige cappuccino te maken, gebruik je volle melk. Voeg de gestoomde melk samen met het melkschuim toe aan de espresso en je bent finito!

Wat is het verschil tussen een cappuccino en een latte? 

Een latte is eigenlijk de grote versie van een cappuccino. Je maakt een latte ook met espresso, maar met twee derde melk. Ook zit er een grotere schuimlaag op de latte. Een cappuccinoglas is dus kleiner dan het glas van een latte. Bij beide bereidingen voeg je de melk toe aan de koffie. En de latte macchiato? Daarbij draai je die volgorde om en voeg je de koffie dus toe aan de melk!

Wat is het verschil tussen een cappuccino en een latte?