Asperges met zalm
Asperges met zalm

Asperges met zalm

Witte asperges en zalm, het lijkt wel of die twee voor elkaar zijn gemaakt. Of je nou gaat voor gerookte of gebakken zalm, voor een simpele botersaus of dilleroom, met of zonder ei: als je de twee combineert, heb je sowieso een topmaaltijd.

Witte asperges met zalm en ei maken: zo doe je dat

Witte asperges met zalm en ei maken: zo doe je dat

Ingrediënten

4 personen

1 kg

verse witte asperges

300 g

verse zalmfilets

200 ml

droge witte wijn

1 zakje

saus voor asperges

250 ml

kraanwater

50 g

ongezouten roomboter

8 g

verse basilicum

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Doe de asperges in een pan en breng aan de kook. Kook 5 min.
  2. Snijd de zalm in het gewenste aantal stukken. Giet de asperges af en verdeel met de zalm over vellen bakpapier.Vouw het papier iets omhoog en schenk de wijn erbij. Bestrooi met peper. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht (en papillotte) en leg op de bakplaat. Bak de zalmpakketjes ca. 15 min. in het midden van de oven tot de asperges beetgaar zijn.
  3. Bereid ondertussen de aspergesaus met het water en de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.Vouw de pakketjes aan tafel open. Schep er wat saus op en bestrooi met het basilicum. Serveer met het stokbrood en de rest van de saus.