Vegetarische stamppot

Vegetarische stamppot stamp je makkelijk in elkaar met extra veel groenten, vegaspekjes, vegetarische rookworst of een ander vegetarisch product natuurlijk. Is helemaal aan jou! Wat betreft vegetarische stamppot zijn wij fan van

Indiase andijviestamppot met vegagehakt
Indiase andijviestamppot met vegagehakt

Indiase andijviestamppot met vegagehakt

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 500 g kruimige aardappel
  • 2 witte uien
  • 1 teen knoflook
  • 3 el (arachide)olie
  • 1/2 el garam masala
  • 800 g kikkererwten in blik
  • 150 g hangop
  • 400 g koelverse gesneden andijvie
  • 175 g vega fijngehakt
  • 50 g gezouten cashewnoten
  • 2 el mangochutney
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • pureestamper
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met eventueel zout in ca. 15 min. gaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en garam masala 10 min. op middelhoog vuur.
  2. Schep regelmatig om. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg toe aan de uien en bak 4 min. mee. Giet de aardappelen af, doe terug in de pan en stamp fijn. Zet de pan terug op laag vuur.
  3. Voeg de helft van de hangop en alle andijvie toe en roer tot de andijvie iets geslonken is. Meng het ui-kikkererwtenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet het vuur uit, maar laat de stamppot in de warme pan.
  4. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak het fijngehakt 3 min. op hoog vuur. Hak ondertussen de cashewnoten grof. Verdeel de stamppot over de borden of kommen. Schep het fijngehakt, de rest van de hangop en de mangochutney erop. Bestrooi met de cashewnoten.