
Zoete aardappelstamppot
Stamppot met zoete aardappel? De vraag is niet waarom, maar waarom niet? Zoete aardappelstamppot is weer eens een lekkere variatie op 'ons' nationale gerecht.

Zoete aardappelstamppot maken
Ingrediënten
voor 4 personen- 750 g zoete aardappel
- 250 g kruimige aardappel
- 125 g geitenkaas naturel in plakjes
- 50 g ongezouten walnoten
- 1 el traditionele olijfolie
- 2 tl Euroma Original spices by Jonnie Boer Vadouvan
- 800 g koelverse gesneden prei
Nodig in de keuken
- pureestamper
- Schil alle aardappelen en snijd ze in gelijke stukken van ca. 4 cm. Kook in ca. 20 min gaar. Snijd ondertussen de geitenkaas in stukjes. Hak de walnoten grof.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de vadouvan op laag vuur 2 min. Zet het vuur middelhoog en roerbak de prei 5 min. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de prei toe en schep om.
- Haal de pan van het vuur en roer de helft van de geitenkaas door de stamppot. Bestrooi met de walnoten en de rest van de geitenkaas.