Vegetarische pasta

Voor wie graag vegetarisch eet, is pasta ideaal. Vul bijvoorbeeld een tomatensaus met lekker veel groenten voor een voedzame en vullende maaltijd. Of houd de pasta simpel met alleen wat knoflook en rode peper, en serveer er een tomatensalade bij.

Vegetarische pastarecepten

Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella
Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella

Vegetarische pasta met tomatensaus en mozzarella

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 2 courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 10 g verse Italiaanse kruidenmix
  • 2 el milde olijfolie
  • 400 g gepelde tomaten in tomatensaus in blik
  • 150 g mini-mozzarellabolletjes
  • 500 g AH Biologisch verse linguine integrali
Zet producten op mijn lijst
  1. Snijd de courgettes in blokjes van 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Haal de blaadjes van de Italiaanse kruiden en snijd ze fijn.
  2. Verhit de olie op laag vuur en bak de courgette samen met de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden kruiden en de gepelde tomaten met saus toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Druk de tomaten stuk met een houten lepel.
  3. Halveer ondertussen de minimozzarella. Kook de linguine beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng de pasta met de saus en de halve mozzarellabolletjes.

Gele-linzenspaghetti met knolselderij en tomaat

Voor dit makkelijke pastagerecht gebruiken we geen gewone spaghetti, maar spaghetti van gele linzen. Gele linzen? Ja, dat doet het in dit pastagerecht heel goed bij de tomatensaus met knolselderij, pijnboompitten en basilicum. Het resultaat: een gezond en smaakvol pastagerecht.
00:31