Pas­ta pes­to ve­ge­ta­risch

Favoriet! Maak hem extra lekker met rucola en extra geroosterde pijnboompitten.

(9) waardeer
italiaans hoofdgerecht Favoriet! Maak hem extra lekker met rucola en extra geroosterde pijnboompitten. 4 personen
4 9

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pluk de blaadjes van de basilicum, houd een paar blaadjes achter ter garnering.
  2. Maal ondertussen de pijnboompitten, kaas en knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe aan het mengsel en maal kort tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de pesto om met de pasta.

serveertip:

Lekker met rucola en extra geroosterde pijnboompitten.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 55 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 40 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
september 2019

Pasta pesto vegetarisch

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta pes­to ve­ge­ta­risch

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2
2
  • 30 g verse basilicum

Pluk de blaadjes van de basilicum, houd een paar blaadjes achter ter garnering.

3
3
  • 20 g geroosterde pijnboompitten
  • 30 g geitenkaas belegen 50+
  • ½ teen knoflook

Maal ondertussen de pijnboompitten, kaas en knoflook fijn in de hakmolen van de staafmixer.

4
4
  • 75 ml extra vierge olijfolie

Voeg de basilicumblaadjes en olie toe aan het mengsel en maal kort tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5

Schep de pesto om met de pasta.

serveertip:

Lekker met rucola en extra geroosterde pijnboompitten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.