Stoofschotels nemen misschien wel wat tijd in beslag om te maken, maar het is het wachten meer dan waard! De bekendste stoofschotel is waarschijnlijk de boeuf bourguigon, maar een (vegan) rendang of een stoof met pompoen weten we ook te waarderen.

Stoven in de oven
De boeuf bourguignon (met rundvlees) en de coq au vin (kip gegaard in wijn) zijn de meest bekende stoofschotels. Je haalt de Franse keuken er direct mee in huis. Daar moet je dan wel even op wachten, want ze staan een aantal uur op het vuur of te stoven in de oven. Geen zin om te wachten? Als je stooft met vis, zit je qua smaak na een kwartier al in de Provence.

Weet je wat lekker is? Stoven met vis!
Kenmerkend aan een stoofschotel is dat het vlees lekker langzaam gaar wordt in de oven of op het vuur. Ideaal voor een winterse zondag bijvoorbeeld. Maar het hoeft geen weekend te zijn om te genieten van een stoofschotel. Vis gaart sneller: een stoofschotel met kabeljauw is bijvoorbeeld al in 15 minuten gaar. En klaar.

Stoven met pompoen: doen!
Pompoen leent zich ook uitstekend voor een stoofschotel. Het vruchtvlees wordt heerlijk zacht en de smaak komt helemaal tot zijn recht. En pompoen past ook goed in het stoofseizoen: het najaar.

Lees meer

Stoofschotels (546)

sorteer op
recept Vis stro­ga­noff

Vis stro­ga­noff

25 min.
(129)
recept Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

Mun­g­bo­nen­stoof met worst­jes, sja­lot­ten en pom­poen

1 u. 10 min.
(14)
recept Klas­siek stoof­vlees met ro­de wijn

Klas­siek stoof­vlees met ro­de wijn

3 u. 15 min.
(229)
recept Run­der­gou­lash met rijst

Run­der­gou­lash met rijst

3 u. 20 min.
(215)
recept To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

To­nijn-to­ma­ten­stoof met knap­pe­ri­ge boon­tjes

15 min.
(136)
recept Lin­zen­bo­log­ne­se

Lin­zen­bo­log­ne­se

30 min.
(17)
recept Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

Ma­rok­kaan­se pom­poen­ta­ji­ne met kik­ker­erw­ten

30 min.
(194)
recept Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fala­fel

Pi­ta­brood­je met pom­poen­ta­ji­ne en fa­la­fel

35 min.
(99)
recept Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

Spelt­pas­ta met brood­kruim en ro­mi­ge prei

35 min.
(28)
recept Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

Zoe­te blik­sem met ap­pel en spek

30 min.
(208)
recept Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

Adu­ki­bo­nen­stoof met worst­jes en au­ber­gi­ne

9 u. 20 min.
(10)
recept Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

Bul­gur met prui­men, spi­na­zie en run­der­bal­le­tjes

15 min.
(260)
recept In­di­a­se bir­y­a­ni

In­di­a­se bir­y­a­ni

45 min.
(131)
recept Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

Ri­ga­to­ni met ri­bra­gu

3 u. 25 min.
(23)
recept Ren­dang met ge­le rijst en at­jar

Ren­dang met ge­le rijst en at­jar

2 u. 30 min.
(97)
recept Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

Tui­n­erw­ten-munt­pu­ree met ka­bel­jauw en cho­ri­zo

25 min.
(142)
recept Snel­le gou­lash van met­worst

Snel­le gou­lash van met­worst

25 min.
(43)
recept Mos­terd­kip met ge­stoof­de prei en ge­meng­de pu­ree

Mos­terd­kip met ge­stoof­de prei en ge­meng­de pu­ree

25 min.
(23)
recept Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se mort­adel­la

30 min.
(14)
recept Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

Me­di­ter­ra­ne vis­stoof met cous­cous

25 min.
(40)
recept Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

Au­ber­gi­ne-tofu­cur­ry

30 min.
(61)
recept Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

Pit­ti­ge rund­vlees­cur­ry

3 u. 20 min.
(274)
recept Lin­zen­scho­tel met zuur­kool & ham

Lin­zen­scho­tel met zuur­kool & ham

25 min.
(19)
recept Gou­lash met pa­prika­mix

Gou­lash met pa­pri­ka­mix

4 uur
(76)
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.