Eigenlijk is peulvruchten een verzamelnaam voor kiemgroenten, bonen, erwten en linzen. Lekker als groente, maar ook als vervanger van vlees of van aardappelen. Er zijn genoeg heerlijke recepten met peulvruchten te bedenken. Wat dacht je van linzen met Amsterdamse ui en worst? Een explosie van smaken.

Zaden
Er wordt vaak gedacht dat peulvruchten groenten zijn, maar in feite zijn het zaden. Je kunt ze in verschillende varianten kopen: vers, gedroogd, bevroren en gegaard in pot of blik. Vers of uit de diepvries gebruik je ze als groente, denk aan sperziebonen of tuinerwten.

Weinig calorieën
Gedroogd of in pot of blik zijn het vaak vervangers van aardappelen, rijst of pasta. De meeste peulvruchten zijn rijk aan (langzame) koolhydraten, eiwitten, vezels en mineralen. En het fijne is: ze bevatten weinig calorieën, maar je krijgt er wel een verzadigd gevoel van. Bekijk hieronder Allerhande’s lekkerste recepten met peulvruchten.

Lees meer

Peul­vruch­ten (53)

sorteer op

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.