Recepten met kropsla

Maak een lekkere salade met kropsla. Typisch Hollandse aardappelsalade met ei, komkommer en tomaat of op z'n Italiaans met pasta. Met deze recepten vind je altijd een lekker gerecht.

Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail
Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail

Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 kropsla
  • 4 snoepkomkommers
  • 12 cocktailaugurkjes
  • 16 cherrytomaten
  • 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
  • 160 gerookte (scharrel)kipfilet
  • 100 g surimiflakes
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 200 g mayonaise met yoghurt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el srirachasaus
Zet producten op mijn lijst
  1. Haal de blaadjes los van de krop sla en was en droog ze. Leg in de kommen of bordjes een paar mooie bladeren. Scheur de rest in kleinere stukjes en leg op een platte schaal.
  2. Halveer de snoepkomkommers in de lengte en snijd ze in repen. Snijd de augurkjes in kwarten en halveer de cherrytomaten. Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.
  3. Leg de komkommer, augurkjes, tomaatjes, mandarijnpartjes, gerookte kip, surimiflakes en garnalen apart van elkaar op de schaal.
  4. Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer de kerriepoeder door de ene helft en de sriracha door de andere. Zet bij de ingrediënten op de schaal. Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak zijn kip- en/of garnalencocktail samenstellen.