Ge­zon­de aard­ap­pel­pu­ree met spi­cy to­nijn­steak

Groen, groener, groenst: door avocado door de puree te stampen, krijgt-ie ineens een heel ander kleurtje.

(1) waardeer
hoofdgerecht Groen, groener, groenst: door avocado door de puree te stampen, krijgt-ie ineens een heel ander kleurtje. 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwastje
  • pureestamper

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min. gaar. Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in stukjes.
  2. Meng ⅓ van de olie met het paprikapoeder. Bestrijk de tonijnsteaks met behulp van een kwastje hiermee. Pers de halve sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en de rest van de olie. Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de krop sla. Haal de blaadjes van de rest van de sla los en meng de sla met de dressing.
  3. Giet de aardappels af en stamp ze samen met de avocado fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bak de tonijnsteaks 2 min. per kant in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag. Serveer met de sla en de puree.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 80 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
februari 2018

Gezonde aardappelpuree met spicy tonijnsteak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­zon­de aard­ap­pel­pu­ree met spi­cy to­nijn­steak

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min. gaar.

2
2
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd in stukjes.

3
3
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 4 tonijnsteaks

Meng de olie met het paprikapoeder. Bestrijk de tonijnsteaks met behulp van een kwastje hiermee.

4
4
  • ½ perssinaasappel
  • 2 tl Franse mosterd
  • 2 el traditionele olijfolie

Pers de halve sinaasappel uit en meng het sap met de mosterd en de olie.

5
5
  • 1 kropsla

Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de krop sla. Haal de blaadjes van de rest van de sla los en meng de sla met de dressing.

6
6

Giet de aardappels af en stamp ze samen met de avocado fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Bak de tonijnsteaks 2 min. per kant in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag. Serveer met de sla en de puree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.