Laab

Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst.

(9) waardeer
aziatisch hoofdgerecht Dé nieuwe foodtrend in Londen: een salade uit Laos op basis van groenten, verse kruiden en rijst. 4 personen
3 9

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengels zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten. Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen. Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.
  3. Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop. Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten. Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Mei 2017

Laab

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laab

1
1
  • 2 stengels koelverse sereh citroengras
  • 4 cm verse gember
  • 100 g sjalotten

Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van het citroengras en snijd de stengel zo fijn mogelijk. Schil en rasp de gember. Snijd de sjalot in parten.

2
2
  • 320 g kipdijfilet

Doe het citroengras, de gember, sjalot en kipdijfilet in de keukenmachine en maal tot gehakt.

3
3
  • 1 el (arachide)olie

Verhit de olie in een hapjespan en bak het mengsel 5 min. op middelhoog vuur. Blijf goed omscheppen.

4
4
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 el vissaus
  • 400 g bloemkoolrijst
  • 1 limoen

Voeg de chilivlokken, vissaus en bloemkoolrijst toe en bak de laab nog 5 min. Breng op smaak met limoensap en zout.

5
5
  • ½ bosje salade-ui
  • 15 g verse koriander
  • 15 g verse munt
  • ½ krop kropsla

Snijd ondertussen de salade-ui in flinterdunne schuine ringen en snijd de koriander en munt grof. Haal de blaadjes sla van de krop.

6
6
  • 4 mini komkommers
  • 1 bos radijs

Snijd de komkomkommer in plakken en de radijs in parten.

7
7

Serveer de sla, laab, knapperige groente en kruiden in een mooie bowl. Gebruik de slablaadjes om de laab te eten. Lekker met extra limoensap.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.