Doe-het-zelf gar­na­len- of kip­cock­tail

Waarom zelf stressen in de keuken als je gasten aan tafel ook hun eigen cocktail kunnen maken? En het is nog leuk ook!

(0)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Waarom zelf stressen in de keuken als je gasten aan tafel ook hun eigen cocktail kunnen maken? En het is nog leuk ook! 4 personen
0

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Haal de blaadjes los van de krop sla en was en droog ze. Leg in de kommen of bordjes een paar mooie bladeren. Scheur de rest in kleinere stukjes en leg op een platte schaal.
  2. Halveer de snoepkomkommers in de lengte en snijd ze in repen. Snijd de augurkjes in kwarten en halveer de cherrytomaten. Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.
  3. Leg de komkommer, augurkjes, tomaatjes, mandarijnpartjes, gerookte kip, surimiflakes en garnalen apart van elkaar op de schaal.
  4. Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer de kerriepoeder door de ene helft en de sriracha door de andere. Zet bij de ingrediënten op de schaal. Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak zijn kip- en/of garnalencocktail samenstellen.

serveertip:

Lekker met geroosterd brood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Doe-het-zelf gar­na­len- of kip­cock­tail

1
1
  • 1 kropsla

Haal de blaadjes los van de krop sla en was en droog ze. Leg in de kommen of bordjes een paar mooie bladeren.

2
2

Scheur de rest in kleinere stukjes en leg op een platte schaal.

3
3
  • 4 snoepkomkommers
  • 12 cocktailaugurkjes
  • 16 cherrytomaten

Halveer de snoepkomkommers in de lengte en snijd ze in repen. Snijd de augurkjes in kwarten en halveer de cherrytomaten.

4
4
  • 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
  • 160 gerookte (scharrel)kipfilet

Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.

5
5
  • 100 g surimiflakes
  • 100 g Hollandse garnalen

Leg de komkommer, augurkjes, tomaatjes, mandarijnpartjes, gerookte kip, surimiflakes en garnalen apart van elkaar op de schaal.

6
6
  • 200 g mayonaise met yoghurt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 el srirachasaus

Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer de kerriepoeder door de ene helft en de sriracha door de andere. Zet bij de ingrediënten op de schaal.

7
7

Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak zijn kip- en/of garnalencocktail samenstellen.

serveertip:

Lekker met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.