bewaar
Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail
Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail
bewaar

Doe-het-zelf garnalen- of kipcocktail

Waarom zelf stressen in de keuken als je gasten aan tafel ook hun eigen cocktail kunnen maken? En het is nog leuk ook!

15 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

kropsla

4

snoepkomkommers

12

cocktailaugurkjes

16

cherrytomaten

312 g

mandarijnpartjes op lichte siroop

160

gerookte (scharrel)kipfilet

100 g

surimiflakes

100 g

Hollandse garnalen

200 g

mayonaise met yoghurt

2 tl

kerriepoeder

1 el

srirachasaus

Waarom zelf stressen in de keuken als je gasten aan tafel ook hun eigen cocktail kunnen maken? En het is nog leuk ook!

Aan de slag

1

Haal de blaadjes los van de krop sla en was en droog ze. Leg in de kommen of bordjes een paar mooie bladeren. Scheur de rest in kleinere stukjes en leg op een platte schaal.

2

Halveer de snoepkomkommers in de lengte en snijd ze in repen. Snijd de augurkjes in kwarten en halveer de cherrytomaten. Laat de mandarijnpartjes uitlekken. Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.

3

Leg de komkommer, augurkjes, tomaatjes, mandarijnpartjes, gerookte kip, surimiflakes en garnalen apart van elkaar op de schaal.

4

Verdeel de mayonaise over 2 bakjes. Roer de kerriepoeder door de ene helft en de sriracha door de andere. Zet bij de ingrediënten op de schaal. Laat iedereen aan tafel naar eigen smaak zijn kip- en/of garnalencocktail samenstellen.

serveertip Lekker met geroosterd brood.