Asperge-kipcocktail

Advertentie
Ingrediënten
- 1 potje witte asperges (315 ml)
- 8 blaadjes kropsla
- 1 schaaltje kipfilet fumé (ca. 150 g)
- ½ zakje verse bieslook (à 25 g)
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels volle yoghurt
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ eetlepel sherry
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Asperges laten uitlekken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Sla wassen en laten uitlekken. Kipfilet in kleine blokjes snijden. Bieslook fijnknippen. Sausje roeren van mayonaise, yoghurt, kerrie en sherry. Op smaak brengen met zout en peper. Asperges en kip mengen met saus. Sla in vier (glazen) schaaltjes leggen. Asperge-kipmengsel erover verdelen. Bestrooien met bieslook. Lekker met geroosterd brood en roomboter.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 125 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 1 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 0 g