bewaar
Aardappelsalade met sperziebonen
Aardappelsalade met sperziebonen
bewaar

Aardappelsalade met sperziebonen

25 min. bereiden
35 min. wachten
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 duopak

krieltjes

500 g

gebroken sperziebonen

2 schaaltjes

kipfilet fumé

1

rode paprika

½

kropsla

1 teentje

knoflook

100 ml

mayonaise met yoghurt

75 g

ongezouten cashewnoten

Aan de slag

Krieltjes in ca. 12 minuten gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken. Bonen afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken. Intussen kipfilet in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Kropsla in grove stukken verdelen, harde nerven verwijderen, wassen en goed laten uitlekken. Knoflook pellen en uitpersen boven mayonaise. Krieltjes, sperziebonen, kipfilet, paprika en mayonaise door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Salade in ca. 35 minuten koud laten worden in koelkast. Sla over grote schaal verdelen. Salade erop scheppen. Garneren met cashewnoten.