Aardappelsalade met sperziebonen

Advertentie
Ingrediënten
- 1 duopak krieltjes (700 g)
- 500 g gebroken sperziebonen
- 2 schaaltjes kipfilet fumé (a ca. 200 g)
- 1 rode paprika
- ½ kropsla
- 1 teentje knoflook
- 100 ml mayonaise met yoghurt (pot a 350 ml)
- 75 g ongezouten cashewnoten
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Krieltjes in ca. 12 minuten gaarkoken, afgieten en laten afkoelen. Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken. Bonen afgieten, koud afspoelen en laten uitlekken. Intussen kipfilet in dunne plakjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden. Kropsla in grove stukken verdelen, harde nerven verwijderen, wassen en goed laten uitlekken. Knoflook pellen en uitpersen boven mayonaise. Krieltjes, sperziebonen, kipfilet, paprika en mayonaise door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Salade in ca. 35 minuten koud laten worden in koelkast. Sla over grote schaal verdelen. Salade erop scheppen. Garneren met cashewnoten.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 41 g
- koolhydraten 49 g
- vet 20 g