bewaar
IJsgarnalencocktail met appel
IJsgarnalencocktail met appel
bewaar

IJsgarnalencocktail met appel

10 min. bereiden
64waarderingen

Ingrediënten

2 el

pijnboompitten

1

appel

1

citroen

2 el

volle yoghurt

1 el

mayonaise

1 el

olijfolie

1

kropsla

2 bakjes

ijsgarnalen

½ bakje

platte peterselie

Aan de slag

1

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne plakjes.

2

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de yoghurt, mayonaise, olie en citroenrasp tot een dressing. Breng op smaak met citroensap en peper en zout.

3

Leg de blaadjes kropsla op een grote, platte schaal. Verdeel de garnalen en appel over de slablaadjes. Besprenkel met de dressing en verdeel de peterselie en pijnboompitten erover. Lekker met geroosterd brood of stokbrood en partjes limoen en citroen.

tip

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.