Vegetarische quiches
Vegetarische quiches

Vegetarische quiches

Een quiche of hartige taart kan altijd, is leuk om te delen en staat ook nog eens hartstikke mooi op tafel. Met deze vegetarische ratatouilletaart of uienquiche maak je gegarandeerd indruk.

Vegetarische quiche lorraine
Vegetarische quiche lorraine

Vegetarische quiche lorraine

Ingrediënten

voor 8 personen
  • 2 el arachideolie
  • 2 pakjes De Vegetarische Slager vegaspekreepjes
  • 1 rol rol vers bladerdeeg
  • 150 g geraspte emmentaler
  • 5 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vegaspeckjes in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vet de quichevorm in. Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren los met de crème fraîche en nootmuskaat. Voeg de vegaspeckjes en kaas toe. Verdeel het mengsel over de bodem van de quichevorm. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.