Goedgevulde paddenstoelenquiche
Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Lekker in een quiche met ui en champignons!

Advertentie
Ingrediënten
- 18 g Euroma gedroogde paddenstoelen
- 125 ml verse slagroom
- 2 grote rode uien
- 50 g ongezouten roomboter
- 400 g kastanjechampignons
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 2 tenen knoflook
- 1 el Euroma tijm
- 270 g vers bladerdeeg
- 4 middelgrote eieren
Keukenspullen
- quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen de gedroogde paddenstoelen met de slagroom.
- Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de champignons in plakjes en de paddenstoelen voor pasta in kleinere stukken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de rest van de boter, de champignons, paddenstoelen en knoflook samen met de tijm toe aan de ui in de hapjespan en bak 5 min. mee.
- Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.
- Klop de eieren los en schep om met de slagroom met paddenstoelen en gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 625 kcal
- eiwit 17 g
- koolhydraten 39 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 26 g - natrium 280 mg
- vezels 7 g
Ook te zien in
Goedgevulde paddenstoelenquiche
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Goedgevulde paddenstoelenquiche
- 18 g Euroma gedroogde paddenstoelen
- 125 ml verse slagroom
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen de gedroogde paddenstoelen met de slagroom.
- 2 grote rode uien
- 25 g ongezouten roomboter
Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur.
- 400 g kastanjechampignons
- 200 g paddenstoelen voor pasta
- 2 tenen knoflook
Snijd de champignons in plakjes en de paddenstoelen voor pasta in kleinere stukken. Snijd de knoflook fijn.
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 el Euroma tijm
Voeg de rest van de boter, de champignons, paddenstoelen en knoflook samen met de tijm toe aan de ui in de hapjespan en bak 5 min. mee.
- 270 g vers bladerdeeg
Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.
- 4 middelgrote eieren
Klop de eieren los en schep om met de slagroom met paddenstoelen en gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.