bewaar
Goedgevulde paddenstoelenquiche
Goedgevulde paddenstoelenquiche
bewaar

Goedgevulde paddenstoelenquiche

Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Lekker in een quiche met ui en champignons!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
10 min. wachten
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

18 g

Euroma gedroogde paddenstoelen

125 ml

verse slagroom

2

grote rode uien

50 g

ongezouten roomboter

400 g

kastanjechampignon

200 g

paddenstoelen voor pasta

2 tenen

knoflook

1 el

Euroma tijm

270 g

vers bladerdeeg

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

Zeg je herfst, dan zeg je paddenstoelen. Lekker in een quiche met ui en champignons!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng ondertussen de gedroogde paddenstoelen met de slagroom.

2

Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op middelhoog vuur. Snijd de champignons in plakjes en de paddenstoelen voor pasta in kleinere stukken. Snijd de knoflook fijn. Voeg de rest van de boter, de champignons, paddenstoelen en knoflook samen met de tijm toe aan de ui in de hapjespan en bak 5 min. mee.

3

Bekleed ondertussen de quichevorm met het bladerdeeg.

4

Klop de eieren los en schep om met de slagroom met paddenstoelen en gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat 10 min. afkoelen op een rooster.