
Hollandse voorgerechten met vis
Haring, Hollandse garnalen en forel. Hier vind je de lekkerste Hollandse voorgerechten met vis op een rij.

Garnalencocktail met hangop en bieslook
Ingrediënten
voor 4 personen- 1 citroen
- ½ bakje bieslook
- 2 el mayonaise
- 1 el Hollandse
- 1 kropsla
- 2 bakjes Hollandse garnalen
Nodig in de keuken
- 4 whiskyglazen
- Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook in stukjes van 2 mm, houd 8 sprietjes achter. Meng het citroenrasp, de stukjes bieslook, de mayonaise en hangop. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Haal de buitenste bladeren van de kropsla. Snijd het lichtgroene hart in dunne reepjes en verdeel deze over de 4 glazen. Schep in elk glas 1 tl yoghurtmayonaise en leg de garnalen erop. Verdeel daarna de rest van de yoghurtmayonaise over de garnalen. Garneer met de achtergehouden bieslook.