Ingrediënten
4 personen
6 grote
aardappelen
1 pakje
gerookte haringfilet
1
appel
1 el
wittewijnazijn
1 tl
Zaanse mosterd
3 el
olijfolie extra vierge
2 zakken
veldsla
1
sjalot
Dit heb je nodig
meloenbolletjeslepel
Aan de slag
Steek met de meloenbolletjeslepel balletjes uit de aardappelen. Kook de balletjes in ruim water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot ze lauw zijn. Snijd de haringfilet in kleine stukjes. Snijd de ongeschilde appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in kleine blokjes. Meng de wijnazijn met de mosterd. Schenk in een dunne straal al roerend de olie erbij tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de veldsla, de aardappelballetjes, de haring, de appel en de sjalot over 4 borden. Schenk de dressing erover. Lekker met stokbrood.
Vinaigrette maken
Instructievideo - 00:34 min.
Veldsla met gerookte haring

voorgerecht
null personen
380 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek met de meloenbolletjeslepel balletjes uit de aardappelen. Kook de balletjes in ruim water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot ze lauw zijn. Snijd de haringfilet in kleine stukjes. Snijd de ongeschilde appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in kleine blokjes. Meng de wijnazijn met de mosterd. Schenk in een dunne straal al roerend de olie erbij tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de veldsla, de aardappelballetjes, de haring, de appel en de sjalot over 4 borden. Schenk de dressing erover. Lekker met stokbrood.
algemeen:Geen meloenbolletjeslepel? Snijd de aardappelen dan in blokjes van ca. 1 cm.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)6 grote aardappelen
1 pakje gerookte haringfilet
1 appel
1 el wittewijnazijn
1 tl Zaanse mosterd
3 el olijfolie extra vierge
2 zakken veldsla
1 sjalot
Dit heb je nodig
meloenbolletjeslepel