bewaar
Veldsla met gerookte haring
Veldsla met gerookte haring
bewaar

Veldsla met gerookte haring

25 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 grote

aardappelen

1 pakje

gerookte haringfilet

1

appel

1 el

wittewijnazijn

1 tl

Zaanse mosterd

3 el

olijfolie extra vierge

2 zakken

veldsla

1

sjalot

Dit heb je nodig

  • meloenbolletjeslepel

Aan de slag

Steek met de meloenbolletjeslepel balletjes uit de aardappelen. Kook de balletjes in ruim water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af en laat afkoelen tot ze lauw zijn. Snijd de haringfilet in kleine stukjes. Snijd de ongeschilde appel in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de appelparten in kleine blokjes. Meng de wijnazijn met de mosterd. Schenk in een dunne straal al roerend de olie erbij tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper. Verdeel de veldsla, de aardappelballetjes, de haring, de appel en de sjalot over 4 borden. Schenk de dressing erover. Lekker met stokbrood.

algemeenGeen meloenbolletjeslepel? Snijd de aardappelen dan in blokjes van ca. 1 cm.

Vinaigrette maken

Instructievideo - 00:34 min.