bewaar
Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip
bewaar

Herfstsalade met gebakken ricotta en gerookte kip

25 min. bereiden
81waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

ricotta

2 eetlepels

slagroom

1 eetlepel

tijm

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

3

sjalotten

1 eetlepel

rode-wijnazijn

1 theelepel

Dijon mosterd

100 g

gerookte kipfilet

2

bospeentjes

2 struikjes

witlof

1 zak

veldsla

Dit heb je nodig

  • ovenschaaltje (500 ml), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Ricotta in kommetje met room losroeren en met zout en peper op smaak brengen. Ricottamengsel in ovenschaal scheppen, tijm erover strooien en enkele druppels olie erover sprenkelen. Ricotta in midden van oven in ca. 20 min. goudgeel bakken. Intussen sjalot in azijn leggen, zout en peper naar smaak toevoegen en sjalot 5 min. marineren. Mosterd erdoor roeren en rest van olie eraan toevoegen. Gerookte kip en bospeen door dressing scheppen. Ricotta uit oven nemen en even laten afkoelen. Witlofblaadjes losmaken en in de lengte halveren. Van veldsla eventueel worteltjes verwijderen. In kom veldsla met witlof met helft van kipmengsel omscheppen. Salade over vier borden verdelen, gebakken ricotta erop scheppen en rest van kipmengsel eromheen lepelen.