Haring

Pak ‘m bij z’n staart die Hollandse nieuwe. Haring lusten we rauw of gerookt. Hij doet het goed op een tortilla met komkommer en dille. Recept voor zure haring? Probeer ‘m eens door de salade, met aardappel en biet bijvoorbeeld.

Haringpincho
Haringpincho

Haringpincho

Ingrediënten

voor 18 porties
  • 1 komkommer
  • 1 rode peper
  • 4 el kruidenazijn
  • 2 tl suiker
  • 3 haringen
  • 1 pakje krokante toast olijfolie en zeezout
  • 1 bosuitje
  • 2 el olijfolie knoflook chilipeper
Zet producten op mijn lijst

Nodig in de keuken

  • tapasprikkers
  1. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in plakken en doe in een kom. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen, snijd het vruchtvlees in ringetjes en doe bij de komkommer. Voeg de azijn, suiker en eventueel zout toe en schep om. Laat minimaal 30 min. afgedekt staan.
  2. Snijd de haringen in stukjes van 4 cm. Leg elke komkommerplak met wat peperringetjes in een hoopje op een toastje. Leg hierop een stukje haring en zet met een prikker vast in de komkommer. Bestrooi met de bosui. Besprenkel met wat olie.