bewaar
Toast met gerookte haring en radijs
Toast met gerookte haring en radijs
bewaar

Toast met gerookte haring en radijs

Weer eens wat anders dan een haring met uitjes.

15 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

snoepkomkommer

240 g

snackradijs

2

kleine rode uien

90 ml

appelciderazijn

8 sneetjes

meergranenzonnepit brood

4 el

mayonaise

2 tl

grove mosterd

80 g

wasabirucola

300 g

gerookte haringfilet

Weer eens wat anders dan een haring met uitjes.

Aan de slag

1

Snijd de komkommer en radijs in dunne plakjes en de ui in flinterdunne halve ringetjes. Doe in een schaaltje en voeg de azijn toe. Laat minstens 10 min. staan.

2

Rooster ondertussen het brood. Meng de mayonaise en mosterd, besmeer de toast ermee en verdeel de rucola erover. Verwijder het vel van de haring en verdeel over de toast.

3

Laat de radijs en komkommer uitlekken en garneer de toast ermee. Serveer de rest erbij.

variatietipJe kunt de snackradijs ook vervangen door een bosje gewone radijs. In plaats van wasabirucola kun je ook gewone rucola gebruiken.