bewaar
Mediterrane clubsandwich met makreel
Mediterrane clubsandwich met makreel
bewaar

Mediterrane clubsandwich met makreel

15 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12 sneetjes

Goois zonnepit witbrood

300 g

gestoomde makreel

1 eetlepel

citroensap

tapenade van gedroogde tomaatjes

½ zak

rucolasla

¼

komkommer

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

Aan de slag

Rooster de sneetjes brood goudbruin. Verwijder vel en graten van de makreel en verdeel het in grove stukken. Sprenkel er citroensap over en maal er royaal zwarte peper boven. Bestrijk het geroosterde brood met tapenade en verdeel er de rucola en komkommer in plakjes over. Leg de makreel erop. Leg op vier borden steeds 2 belegde sneetjes op elkaar en dek af met de laatste sneetjes met de tapenade naar beneden. Snijd de sandwiches diagonaal door en steek de helften vast met een satéstokje.