bewaar
Varkensvlees op Thaise wijze
Varkensvlees op Thaise wijze
bewaar

Varkensvlees op Thaise wijze

35 min. bereiden
27waarderingen

Ingrediënten

2 teentjes

knoflook

2

rode pepers

1

rode ui

2 zakjes

waterkers

400 g

varkensschnitzels

2 eetlepels

olie

4 eetlepels

vissaus

250 g

Chinese eiermie

½ zakje

verse koriander

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • wok met deksel

Aan de slag

Knoflook pellen en snipperen. Pepers tussen handen rollen, uiteinden verwijderen en zaadjes eruit schudden en pepers in ringetjes snijden. Ui pellen, halveren en in flinterdunne plakken snijden. Harde steeltjes van waterkers verwijderen. Varkensschnitzels in dunne reepjes snijden. In wok olie verhitten en hierin knoflook, rode peper en ui fruiten. Reepjes varkensvlees toevoegen en 2-3 minuten roerbakken. Vissaus en 1 dl heet water erbij schenken, deksel op wok leggen en vlees, onder af en toe omscheppen, nog 5 minuten laten stoven. Intussen eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Blaadjes van koriander plukken. Mie afgieten en met waterkers en taugé door varkensvlees scheppen. Geheel nog 2 minuten op hoog vuur verwarmen. Mie over vier diepe borden verdelen, koriander erover strooien.