bewaar
Reepjes varkensvlees in pittige saus
Reepjes varkensvlees in pittige saus
bewaar

Reepjes varkensvlees in pittige saus

55 min. bereiden
4 uur wachten
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode paprika

3

rode pepers

2 teentjes

knoflook

250 ml

appel

1 eetlepel

gemalen komijn (djinten)

½ eetlepel

kruidnagelpoeder

500 g

hamlappen

2 eetlepels

olie

4 schijven

ananas

1

zoete ui

½ zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

In keukenmachine paprika, peper en knoflook pureren. Azijn, komijn, kruidnagel en mespunt zout erdoor mengen. Mengsel in pan scheppen en al roerend 10 min. verwarmen tot dikke pasta ontstaat. Laten afkoelen. Vlees in dunne plakken snijden. In kom paprika-peperpasta en vlees door elkaar scheppen. In koelkast afgedekt minstens 4 uur marineren, af en toe omscheppen.

2

Vlees op kamertemperatuur laten komen. In wok olie verhitten en op hoog vuur vlees met marinade al omscheppend in ca. 10 min. bruin en krokant bakken. Ananas erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Vlees in schaal scheppen en garneren met uiringen en koriander. Lekker met maïstortilla's.