Kabeljauw met garnalen in koriandersaus

indiaas
hoofdgerecht
2 personen
3
28
Advertentie
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 groene paprika
- 1 zakje verse koriander (15 g)
- 2 eetlepels medium dry sherry
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel sambal oelek
- ½ theelepel gemberpoeder
- 1 mespunt gemalen komijn (djinten)
- zout
- 200 g kabeljauwfilet
- 150 g roze garnalen
Keukenspullen
- keukenmachine
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Ui en knoflook pellen en snipperen. Paprika schoonmaken, wassen en in stukjes snijden. In keukenmachine ui, knoflook, paprika en koriander pureren. Sherry, olie, sambal, gemberpoeder, komijn en 1/2 theelepel zout erdoor mengen. Kabeljauw in blokjes snijden.
- In pan koriandermengsel aan de kook brengen. Kabeljauwblokjes en garnalen toevoegen en in ca. 5 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Op smaak brengen met zout. Serveren met eiermie en wortelsalade.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 5 g
- vet 13 g