Garnalen en krab in dilleroom

scandinavisch
bijgerecht
6 personen
3
13
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje verse dille (15 g)
- 1 bakje surimi flakes (125 g)
- 2 bakjes roze garnalen (à 125 g)
- 3 eetlepels medium dry sherry
- 250 ml slagroom
- zout en versgemalen peper
- 1 zakje waterkers (75 g)
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Helft van dille fijnhakken. Surimi in stukjes snijden. In zeef garnalen afspoelen en droogdeppen met keukenpapier. In kom garnalen, surimi, fijngehakte dille en sherry voorzichtig door elkaar scheppen. Minstens 2 uur afgedekt in koelkast laten marineren.
- Rest van dille fijnhakken. In kom slagroom met zout en peper naar smaak goed stijfkloppen. Garnalenmengsel er luchtig doorscheppen. Op platte ronde schaal scheppen en rondom takjes waterkers leggen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 205 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 4 g
-
vet 16 g
waarvan verzadigd 0 g