bewaar
Verse Spaanse tomatensaus
Verse Spaanse tomatensaus
bewaar

Verse Spaanse tomatensaus

30 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

2 teentjes

knoflook

500 g

tomaten

3 eetlepels

olijfolie

2 theelepels

chilipoeder

1 dl

medium dry sherry

3 takjes

tijm

zout en versgemalen peper

Dit heb je nodig

  • blender

Aan de slag

Ui en knoflook pellen en snipperen. Tomaten wassen en in stukjes snijden. In braadpan olie verhitten en ui en knoflook heel zachtjes glazig fruiten. Tomaten en chilipoeder erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes bakken. Sherry toevoegen. Tijmblaadjes erboven van takjes rissen. Tomaten afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren. Tomatenmengsel overdoen in blender en op hoogste stand in ca. 1 minuut tot gladde saus pureren. Saus weer terugdoen in pan en nog 5-10 minuten zachtjes laten sudderen tot dikte goed is. Op smaak brengen met zout en peper. Lekker bij (geroosterd) vlees, vis of pasta.