bewaar
Spaanse knoflooksaus
Spaanse knoflooksaus
bewaar

Spaanse knoflooksaus

25 min. bereiden
30 min. wachten
53waarderingen

Ingrediënten

6 personen

½ zakje

peterselie

1

sinaasappel

4 tenen

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

½ pot

yogonaise

1 bekertje

zure room

zout

versgemalen zwarte peper

Aan de slag

1

Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.

2

Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaaltje.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.