Spaanse knoflooksaus

spaans
bijgerecht
6 personen
3
53
Advertentie
Ingrediënten
- ½ zakje peterselie (à 20 g)
- 1 sinaasappel
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ pot yogonaise (à 350 ml)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- zout
- versgemalen zwarte peper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Peterselie heel fijn hakken. Sinaasappel schoonboenen en oranje schil eraf raspen. Sinaasappel uitpersen. Tenen knoflook pellen en fijnhakken. In steelpan olie verwarmen en knoflook heel zachtjes goudgeel fruiten. Sinaasappelsap en geraspte sinaasappelschil toevoegen en geheel ca. 5 minuten laten sudderen tot vocht verdampt is. Yogonaise en peterselie erdoor roeren. Laten afkoelen en zure room erdoor roeren. Saus minstens een half uur laten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
- Knoflooksaus nogmaals doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Overdoen in schaaltje.

Knoflook snijden
instructievideo
- 00:57 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 5 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 0 g