bewaar
Tzatziki met walnoten
Tzatziki met walnoten
bewaar

Tzatziki met walnoten

30 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

komkommer

zout

2 eetlepels

walnoten

1 sneetje

(oud) volkorenbrood

2 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

1 bakje

Griekse yoghurt

1 bekertje

zure room

2 teentjes

knoflook

1 theelepel

witte-wijnazijn

1 mespunt

kaneelpoeder

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

1/3 Deel van komkommer eraf snijden, wassen, droogdeppen met keukenpapier en in kleine blokjes snijden. Rest van komkommer schillen en fijn raspen. Bestrooien met weinig zout en in zeef goed laten uitlekken. Intussen walnoten fijnhakken. Korstjes van brood snijden en brood verkruimelen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Broodkruim in ca. 3 minuten knapperig bakken, af en toe omscheppen. Walnoten toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. In kom yoghurt en zure room door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zoveel mogelijk vocht uit komkommerrasp duwen. Komkommerrasp, azijn, rest van olie en 3/4 deel van walnotenmengsel door yoghurt roeren. Op smaak brengen met kaneelpoeder en royaal zout en peper. Overdoen in vier schaaltjes of in lage kom. Komkommerblokjes en rest van walnoten erover verdelen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.