Tzatziki met walnoten

Advertentie
Ingrediënten
- 1 komkommer
- zout
- 2 eetlepels walnoten
- 1 sneetje (oud) volkorenbrood
- 2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 1 bakje Griekse yoghurt (150 g)
- 1 bekertje zure room (125 ml)
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel witte-wijnazijn
- 1 mespunt kaneelpoeder
- (versgemalen) zwarte peper
Keukenspullen
- keukenpapier
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
1/3 Deel van komkommer eraf snijden, wassen, droogdeppen met keukenpapier en in kleine blokjes snijden. Rest van komkommer schillen en fijn raspen. Bestrooien met weinig zout en in zeef goed laten uitlekken. Intussen walnoten fijnhakken. Korstjes van brood snijden en brood verkruimelen. In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten. Broodkruim in ca. 3 minuten knapperig bakken, af en toe omscheppen. Walnoten toevoegen en ca. 1 minuut meebakken. In kom yoghurt en zure room door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Zoveel mogelijk vocht uit komkommerrasp duwen. Komkommerrasp, azijn, rest van olie en 3/4 deel van walnotenmengsel door yoghurt roeren. Op smaak brengen met kaneelpoeder en royaal zout en peper. Overdoen in vier schaaltjes of in lage kom. Komkommerblokjes en rest van walnoten erover verdelen. Serveren met geroosterde shoarmabroodjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 235 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 8 g
- vet 20 g