Gepofte-knoflooksaus
Knoflooksaus kan niet ontbreken op tafel. Van gourmet tot het kerstdiner: hij scoort altijd goed!
Ingrediënten
4 personen
1 bol
knoflook
1 el
extra vierge olijfolie
50 ml
milde yoghurt
50 ml
verse Hollandse mayonaise
12.5 g
verse bieslook
Dit heb je nodig
ovenschaal (10 x 10 cm)
staafmixer met beker
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De tenen knoflook moeten zacht zijn.
Neem de knoflook uit de oven. Wip met een mes 4 tenen uit de bol. Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Gepofte-knoflooksaus
Knoflooksaus kan niet ontbreken op tafel. Van gourmet tot het kerstdiner: hij scoort altijd goed!

bijgerecht
4 personen
125 kcal
10 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De tenen knoflook moeten zacht zijn.
Neem de knoflook uit de oven. Wip met een mes 4 tenen uit de bol. Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:Verwerk de overgebleven knoflook in (pasta)sauzen, gebakken aardappelen en soepen.
bewaartip:Bedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.
combinatietip:Lekker bij gourmetten en schelviskroketjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.
bewaartip:Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 bol knoflook
1 el extra vierge olijfolie
50 ml milde yoghurt
50 ml verse Hollandse mayonaise
12½ g verse bieslook
Dit heb je nodig
ovenschaal (10 x 10 cm)
staafmixer met beker