Gepofte-knoflooksaus
Knoflooksaus kan niet ontbreken op tafel. Van gourmet tot het kerstdiner: hij scoort altijd goed!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 bol knoflook
- 1 el extra vierge olijfolie
- 50 ml milde yoghurt
- 50 ml verse Hollandse mayonaise
- 12½ g verse bieslook
Keukenspullen
- ovenschaal (10 x 10 cm)
- staafmixer met beker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De tenen knoflook moeten zacht zijn.
- Neem de knoflook uit de oven. Wip met een mes 4 tenen uit de bol. Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Verwerk de overgebleven knoflook in (pasta)sauzen, gebakken aardappelen en soepen.
combinatietip:
Lekker bij gourmetten en schelviskroketjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.
bewaartip:
Bedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.
bewaartip:
Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 125 kcal
- eiwit 1 g
- koolhydraten 3 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 95 mg
Ook te zien in
Gepofte-knoflooksaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Gepofte-knoflooksaus
- 1 bol knoflook
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal.
- 1 el extra vierge olijfolie
Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De tenen knoflook moeten zacht zijn.
- 50 ml milde yoghurt
- 50 ml verse Hollandse mayonaise
Neem de knoflook uit de oven. Wip met een mes 4 tenen uit de bol. Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn.
- 12½ g verse bieslook
Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
variatietip:
Verwerk de overgebleven knoflook in (pasta)sauzen, gebakken aardappelen en soepen.
combinatietip:
Lekker bij gourmetten en schelviskroketjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.
bewaartip:
Bedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.
bewaartip:
Je kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.