bewaar
Gepofte-knoflooksaus
Gepofte-knoflooksaus
bewaar

Gepofte-knoflooksaus

Knoflooksaus kan niet ontbreken op tafel. Van gourmet tot het kerstdiner: hij scoort altijd goed!

10 min. bereiden
45 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 bol

knoflook

1 el

extra vierge olijfolie

50 ml

milde yoghurt

50 ml

verse Hollandse mayonaise

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (10 x 10 cm)

  • staafmixer met beker

Knoflooksaus kan niet ontbreken op tafel. Van gourmet tot het kerstdiner: hij scoort altijd goed!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en pof ca. 45 min. in de oven. Controleer na 30 min. op gaarheid. De tenen knoflook moeten zacht zijn.

2

Neem de knoflook uit de oven. Wip met een mes 4 tenen uit de bol. Doe met de yoghurt en mayonaise in de beker van de staafmixer en pureer fijn. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

variatietipVerwerk de overgebleven knoflook in (pasta)sauzen, gebakken aardappelen en soepen.

bewaartipBedek de rest van de knoflook met een laagje olie in een potje en bewaar in de koelkast. Goed afgedekt met olie is de gepofte knoflook 1 week houdbaar in de koelkast.

combinatietipLekker bij gourmetten en schelviskroketjes; dan is het gerecht niet meer glutenvrij. Kijk elders op ah.nl/allerhande voor het recept.

bewaartipJe kunt deze saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.