bewaar
Gepofte-knoflooksaus
Gepofte-knoflooksaus
bewaar

Gepofte-knoflooksaus

Knoflooksaus: lekker als dip bij de BBQ. Gepofte-knoflooksaus: súperlekker als dip bij de BBQ.

10 min. bereiden
45 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

1 persoon

1 bol

knoflook

1 el

milde olijfolie

60 ml

milde yoghurt

60 ml

mayonaise

12½ g

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • extra dik aluminiumfolie

  • staafmixer met hoge beker

Knoflooksaus: lekker als dip bij de BBQ. Gepofte-knoflooksaus: súperlekker als dip bij de BBQ.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en zet de bol in het midden van een stuk aluminiumfolie. Besprenkel met de olie en pak in. Pof ca. 45 min. op de barbecue. Controleer na 30 min. op gaarheid: de tenen knoflook moeten zacht zijn.

2

Neem de knoflook uit de folie. Wip met een mes de tenen uit de bol. Doe de tenen met de yoghurt en mayonaise in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout.