Knof­look­saus met pe­ter­se­lie

Combineer deze snelle knoflooksaus met je favoriete spies: hij past er perfect bij.

(110) waardeer
bijgerecht Combineer deze snelle knoflooksaus met je favoriete spies: hij past er perfect bij. 4 personen
3 110

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de peterselie fijn en doe in een kommetje. Pers de knoflook erboven en voeg de mayonaise en Griekse yoghurt toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en serveer.

combinatietip:

Deze knoflooksaus past bij alle AH BBQ-spiesen. Wij zijn vooral fan van een combi van spiesen: met garnalen, pangasius en kiphaasjes.

bewaartip:

Je kunt de saus tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een goed afsluitbaar plastic bakje in de koelkast.

video

Bar­be­cue­sau­zen ma­ken

Instructievideo - 01:52 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 2  g
  • natrium 120 mg
Tags
Ook te zien in

Knoflooksaus met peterselie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knof­look­saus met pe­ter­se­lie

1
1
  • 7½ g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en doe in een kommetje.

2
2
  • ½ teen knoflook
  • 8 el mayonaise
  • 4 el Griekse yoghurt

Pers de knoflook erboven en voeg de mayonaise en Griekse yoghurt toe.

3
3

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en serveer.

combinatietip:

Deze knoflooksaus past bij alle AH BBQ-spiesen. Wij zijn vooral fan van een combi van spiesen: met garnalen, pangasius en kiphaasjes.

bewaartip:

Je kunt de saus tot 2 dagen van tevoren maken. Bewaar in een goed afsluitbaar plastic bakje in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.